Categories:

allí ya no va nadie, hay demasiada gente

L’entrada de turistes a Islàndia s’ha quasi triplicat els últims 10 anys, i ara arriben (arribem) cada any més de 2 milions de turistes en un país que no arriba als 400.000 habitants. Això es nota molt, i la Islàndia que vam veure el 2011 no crec que la tornem a veure mai més (també s’ha de dir que aquell cop era setembre, no com ara que estem en temporada altíssima). Si hi ha un lloc que exemplifica la massificació d’algunes zones d’Islàndia és l’anomenat Golden Circle, que perquè us feu una idea ja no hi vam voler anar el 2011 i enlloc seu vam posar aquest video al bloc 😉

Però aquest any cap allà que hem anat. El canon diu que cal visitar 3 llocs. El primer és el parc natural de Þingvellir (la Þ es pronuncia com a th). Nosaltres només el vam creuar amb el cotxe, però és famós per dues coses. Primer per ser el lloc històric de reunió del que es podria considerar el parlament islandès, que és un dels més antics del món i que es reunia allà al mig des de l’any 930 (des de 1881 ho fan a cobert a Reykjavik). Islàndia no va estar habitada fins el 870 o 874, quan van arribar-hi els vikings, el que la converteix en la penúltima massa terrestre habitada (la última va ser Nova Zelanda al segle XIII).

El segon motiu és que és que el parc està en la fossa tectònica que separa les plaques nord-americana i euro-asiàtica. Es podria dir que la meitat d’Islàndia és europea i l’altra meitat americana.

La segona parada del Golden Circle és la la zona de Geysir, que té fumaroles, hot springs, mud pots i….. geisers 🙂 De fet els geisers es diuen geisers perquè el primer que es va descobrir (bé, el primer del que tenim constància escrita) és precisament aquest Geysir. Ara ja està apagat, però n’hi ha un actiu al seu costat que es diu Strokkur.

Aquí us presentem Strokkur, que explota cada 2 per 3. És xulo de veure, no n’hi ha massa al món (ho havíem vist ja a Yellowstone el 2008).

Mireu la bombolla d’abans de l’explosió. té un color i forma ben bonics.

Gent n’hi havia per rato.

Però camines 2 minuts i no queda ningú 🙂

La Lola amb el Geysir original, que està al costat però no hi va ningú pobre.

Dinar al restaurant del Geysir, pizza.

I la tercera i última parada és a Gullfoss, la cascada més massificada del planeta terra i part de l’estranger.

Doncs apa, Golden Circle…. check 😉

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *