Comprar o no comprar…

Pues resulta que estem pensant comprar un pis. No seria per anar-hi a viure sinó per llogar-lo mentre anem pagant la hipoteca. Així nosaltres viuriem gratis en un pis que no és nostre, mentre llogariem el nostre. Gran negoci, mentre la familia aguanti.

El problema és que no sabem si ara és un bon moment, i necessitem consell. El que sí que tenim clar és que no volem perdre massa temps buscant (més aviat no en podem perdre perquè no en tenim). Així doncs comprariem el d’algun amic, conegut o saludat. Ara mateix tenim dues possibilitats sobre la taula:

1-La RAF ven aquest pis de 54 metres a Sants, molt ben comunicat, lluminós i en una finca de 15 anys. És un segon sense ascensor. Preu: 291.500 euros.

2-L’arnau ven aquest altre pis de 60 metres a Gràcia. Potser és menys lluminós, més antic i una mica menys ben comunicat, però és a Gràcia. És també un segon sense ascensor. Preu: 300.000 euros.

Total, tenim dos pisos de tamany similar i preu similar. El de la RAF potser té millors característiques, però el de l’Arnau està a Gràcia. I ja us dic, no és per viure-hi, sinó que hem de pensar en llogar-lo i poder-lo vendre més endavant. Per tant, dues preguntes:

1-Baixaran molt els pisos i ens menjarem aquest amb patates? Suposo que depen del temps que esperem. És una tonteria pensar que de fet si el lloguem és com si el pis ens surtís més barat i per tant encara que baixin podem no perdre-hi?

2-Si compressim, ens quedem amb el de la RAF o amb el de l’Arnau?

Opineu si-us-plau!

PD: La Bego opina rotundament que ara no comprem, i això que sempre ens deia que sí. Diu que esperem un anyet a que baixin més els pisos i pugin més els interessos. Això ens principi ens aniria bé, ja que tenim una entrada bastant gran. En fin, l’argument sona bé, però segur que algú altre pensa el contrari… o no?

8 Responses

 1. Leo says:

  la pregunta 1. els experts pensen que cauren un 8 – 10%. ara mateix cauen a un ritme de un 1%/mes en alguns barris de BCN aixi que sembla probable que arribin al 10. aixó es a curt/mig termini (o el que puguin aguantar els que han de vendre perque no en poden pagar la hipoteca). despres ningú no sap que passara. peró molt probablement, penso, no seguiran el exemple Nord-america on han arribat a 29000 dolars un pis i on el subastador va baixant la xifra fins que algú s’anima.

  els intermediaris aqui (potser una mica neguitosos per no vendre) diuen que us animeu a comprar que en cosa de 3 – 6 mesos ja no en veurem preus tan convenients.

  la cosa es que els preus continuaran a la baixa, sempre i quan l’euribor vagi pujant. porta pujant a 0.1/mes des de fa 1 any ininterrompudament, i el solbes diu que la economia aguantaria sense massa problema que arribi al 6-7% es d’esperar que la caiguda mes o menys grosa de preus sigui en aquest punt (un parell d’anys si continua al mateix ritme). doncs opino com la bego i penso que si no hi ha la necesitat imperiosa de comprar, es moment oportu per l’atenta espera, fins ara comença la davallada de preus que pot ser mes o menys abrupta (pero es just el començament).

  la pregunta 2.
  Punts a favor de l’arnau:
  * mes gran (6 metres2 mes a 8000 €, surten a bon preu)
  * la cocina es independent (no americana)

  punts a favor de RAF:
  * els armaris empotrats (estalvien superficie util)
  * finca mes nova
  * mes barat
  * sembla molt lluminos (ajuden les parets totes blanques)

  jo dels 2 potser em decantaria pel de la RAF.

 2. Dani says:

  Jo estic igual, esperant 1-2 anyets per comprar un pis. Si l’objectiu és llogar-lo jo francament em decantaria pel de Gracia. Acabo de llogar un pis jo a Gracia, i us puc dir que van molt buscats i per tant seria fàcil de llogar.

 3. Dani says:

  Per cert, que si no us decantessiu pel de l’Arnau jo igual d’aquí un temps hi estaria interessat….

 4. Miguel says:

  Comprar o no comprar???, buff, en ppi els tipus d´interés poden pujar una mica més, però no crec q s´arrisquin a pujar-los gaire. En quant a la «baixada de preus» dels pisos… home, doncs potser si que baixaran entre un i dos anys, però no tant com es pensen… però si que els pisos en gral baixaran una mica (10-17% màxim i de cara al 2010-11 tornarà a pujar poc a poc!… diuen…). La qüestió és si «aquests» pisos tb baixaran… it´s up to you. Finalment, tb em decantaria pel de Gràcia. És fàcil de llogar.

Deja un comentario