Categories:

Pineta està a Huesca, quines coses!

Vam començar les vacances en plan gimcana: esmorzar al Kiosko a les 10 (truita de patates i huevos con baicon), comprar el menjar de les vacances a la Italiana i a la Boqueria (vam decidir que no podiem viure sense la nostra fruita i verdura), a les 11 a buscar el cotxe (arreglat i amb la ITV passada, ja s’engega a la primera!), barallar-se amb els de Caprabo (el dia anterior no ens van portar la comanda!), anar a dinar a Balsareny a les 14 i després de dinar cap al Pirineu. Ja semblo algú que jo sé amb tants de parèntesis!

Estem a Escalona, Puértolas. De què em sona aquest nom??? Je je… no em puc deslliurar de l’Àmbit 😛

Tenim 3 dies per voltar per aquesta zona del Pirineu. I avui, amb el sol que feia, hem anat a fer una passejada de 8 km pel circ de Pineta. Hem començat a prop del Parador, una excursió del Wikiloc. Al principi del camí, el típic túnel d’arbres.

Imagen

I a la sortida, la vista de les muntanyes que envolten la vall.

Imagen

Imagen

Una fulla il·luminada.

Imagen

I ja que el Joan volia que fes un concurs, pos el faig. El que guanyi, li comprem un formatge al Roncal. Faré com al Japó, faré preguntes, que no sé la resposta i el que la respongui primer, un punt. El que tingui més punts, guanya. Aquest cop, i només com a excepció, no nocessito referències. Si em convenç l’explicació, me la crec i dóno el punt. O els punts, ja que si algú complementa una resposta amb nova informació, potser li dóno un punt. Intentaré ser justa, amb l’ajuda d’un àrbitre tan imparcial com el Francesc.

Pregunta 1: quin material fa que les roques de les fotos que venen, siguin vermelles?

Imagen

Imagen

La cascada de Larri.

Imagen

I finalment los llanos de Larri. Des d’aquí hi ha unes excursions (que no passejades) cap a dalt als llacs, però no hem anat. Quan estem més entrenats? ^.^

El típic gos de ciutat, de Barcelona exactament, que es troba amb una vaca en mig d’un prat.

Imagen

Les vistes des de los llanos de Larri.

Pregunta 2: no sabem quina muntanya és el Monte Perdido! Serà aquesta que es veu en la foto següent? No podem saber la resposta perquè tots els cartells que ens hem trobat pel camí, estaven cremats pel sol i/o les inclemències del temps!

Imagen

Tricolor. La vista des d’on ens hem menjat uns préssecs de Calanda comprats a la Boqueria. Boníssims! Jo que creia que no m’agradaven els préssecs. Avui provaré el raïm, a veure si també he de canviar d’opinió…

Imagen

I la baixada, mortal. Frenant tota l’estona. Quin mal les cames. Després hem intentat anar a Espierba a buscar un geocaché, però estava ‘downhill’. Jo per allà no baixo. Així que ens hem conformat amb les vistes de tota la paret sur de la vall (encara que el cartell digués que era la nord), que no he fet foto perquè no feia sol. I perquè hi havia gent molt estranya per allà. A dalt de tot d’un poble hi havia tot de cotxes francesos parats. Alguns amb ocupants, altres sense, però juraria que parlaven basc. Després continuaré amb la història, però primer la foto: ‘plan de ocupación 1994-1995’. Ja podrien anar traient el cartell, no?

Imagen

I, les vistes de la vall de Pineta, des del prat de davant de la casa de colònies que jo anava quan feia aquestes coses, anar de colònies… I a sobre, ni sabia que estava a Huesca! Avui hi he caigut. Com que ens hi portaven en autocar, m’importava un pepino on anava! Ei, que avui he explicat el títol. Però no us hi acostumeu 😉

Imagen

I la casa. L’han pintada tota, però està tot igual. Més arregladet està tot.

Pregunta 3: la casa ara és un alberg, i és d’un tal Jordi Torull. Qui seria aquest senyor?

Imagen

I després, com que hi ha el túnel de Bielsa-Aragnouet que et porta a França, i com que estava a 10 km de Bielsa, el Francesc ha volgut travessar la frontera. El que si que savíem però no n’érem conscients era que el túnel estava en obres i t’havies d’esperar per passar a França… màxim 10 minuts, però amb tant mala sort que abans de passar nosaltres s’ha espatllat al mig del túnel un camió ple de palla. I el temps d’espera s’ha allargat una mica més de 10 minuts.

Imagen

I també ens hem hagut d’esperar per tornar entrar a Espanya. Aquesta foto és fruit de l’espera.

Imagen

I dins del túnel, que la veritat, no hem vist obres per cap banda (i això que li farien falta).

Imagen

Just sortir del túnel, hi havia un control de la guardia civil, parant a cotxes, amb metralleta i tot. Segur que estaven buscant a aquells 3 cotxes sospitosos que hem vist a dalt d’Espierba! Aix… quines películes que em monto.

I finalment, les vistes des del balcó de la casa on sóm. Té altres amenities, que ja us aniré ensenyant en altres posts 🙂

Imagen

I ara, a estudiar 🙁

2 thoughts on “Pineta està a Huesca, quines coses!

  1. Em vaig a guanyar un formatge:
    1- Deuen tenir una concentracio de ferro molt alta. El mateix motiu pel que mart es vermell.

    2- Si que ho es, de fet has fotografiat la glacera del mon perdut (http://www.google.es/imgres?imgurl=http://algicristina.files.wordpress.com/2009/11/237-glaciar-de-monte-perdido-y-cumbre.jpg&imgrefurl=http://algicristina.wordpress.com/&usg=__o5LXD7QnhGEp8XWb5KflNP_mzPM=&h=600&w=450&sz=147&hl=es&start=6&sig2=28rG8ZEu_r8GFIBjVNFqXQ&zoom=1&tbnid=SbYA4193SL9fnM:&tbnh=135&tbnw=101&ei=htmITJ64PMKRjAf0pLCQCA&prev=/images%3Fq%3Dmonte%2Bperdido%26um%3D1%26hl%3Des%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DX%26rls%3Dorg.mozilla:es-ES:official%26biw%3D1280%26bih%3D858%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1).

    3- No crec que sigui el mateix… pero un diputat de CIU es diu Jordi Torull. Un punt per millor aproximacio?

    Ara nomes falta que un es pugui fiar de cerques fetes en 2 minuts a google 🙂

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *