Categories:

llamps, trons i aigua, però ben posats

Ahir cap a Menorca un altre cop, a la casa de sempre de s’Algar. Però aquesta vegada en barco i amb el meu Clio 🙂

Sopant al barco.

Imagen

I després unes partidetes amb l’Ermen i l’Edu a juego de tronos. A l’Edu, de la casa Baratheon, el vaig guanyar. A l’Ermen, de la casa Greyjoy, no. Però li va costar gairebé una hora derrotar-me 😛 Vam anar a dormir a les 2. El Francesc llegia, i l’Edu, se’ns va adormir a la partida amb l’Ermen. Si algun cop aneu 2 en el barco a Menorca, bloquegeu els altres 2 llits, que dormir amb 2 desconeguts en tant poc espai no pot ser bo. Hi havia tormenta (a bcn portava hores diluviant!) i segons l’Ermen que tenia més experiència, es movia bastant. Però cap dels 4 es va marejar, o almenys no ho va dir ni els altres ho vam notar.

Imagen

Gag de la nit. Heu de saber que al barco hi havia tot de diaris del dia. L’Ermen i jo tornàvem a l’habitació i vam dir: ‘a veure si quan ens aixequem, hi ha el diari de demà‘. Vam trigar 20 metres a adonar-nos de la tonteria que havíem dit!

Pregunta 15: per cert, que l’Edu, va agafar l’Sport (al matí no hi era al Contal). I hi ha estadístiques de quants passes es fan en cada partit, i qui els fa. Com ho conten?

A les 8 puntuals arribàvem al port de Maó. Una cortina d’aigua ens esperava a la sortida del barco. No tinc foto però la imatge era curiosa.

Aquesta és la ruta d’avui. Us l’aniré explicant per parts, però ha sigut una excursió de 4 hores a peu, de 3 platges. El Francesc ha tingut una idea brillant mentre es dutxava: hem deixat el cotxe de l’Edu a Sant Tomás (érem l’unic cotxe del pàrking!) i hem anat a cala Mitjana amb el meu cotxe, hem fet l’excursió (no passejada) i després amb el cotxe de l’Edu hem tornat a buscar el meu. L’excursió ha sigut de Cala Mitjana a Sant Tomás, és la part de la costa que es veu en el recorregut groc. I per sort, hem esquivat tots els núvols!

Imagen

Primera platja: cala Mitjana.

Imagen

L’edu admirant el mar.

Pregunta 16 (***bonus***): de quines variables depèn el color del mar? Un punt per variable!

Imagen

Pregunta 17: pel camí de cavalls de cala Mitjana a cala Trebalúger, hi havia aquestes construccions. Què són?

Imagen

Cala Trebalúger. Té un riuet, però no es veu a la foto. Feia bastant de vent, però l’aigua estava molt neta.

Imagen

L’Ermen i el seu primer banyet del dia. S’ha posat a l’aigua abans que l’Edu!

Imagen

Entretenint-se.

Imagen

Vistes de la cala, al fons es veu el riuet.

Imagen

Tricolor III.

Imagen

Quita y pon.

Imagen

Cala Fustam. No he pogut fer la foto, perquè hi havia tot de gent en pilotes (entre ells nosaltres). Aquí ens hem banyat els 4 tot i que hi havia algues. No hi havia vent. Aquest és el pal de l’Edu.

Imagen

I l’Edu amb un tronc a cala Escorxada (la seva favorita), on l’aigua estava moooolt neta.

Imagen

I després ja cap a Binigaus i dinar al xiringuito de Sant Tomás.

Demà es preveu tramuntana i núvols al nord, però intentarem tornar-los a esquivar i potser dinar al xiringuito de la Susi 😉

El rànking:

  • Albert: 6 punts. Per les mosques i pel cardo.
  • Joan: 8 punts. Joan, em sap greu, però lo del cardo ho havia contestat abans l’Albert, en un altre post! T’està atrapant!
  • Alaitz: 8 punts.

I atenció a la pregunta bonus!!!

8 thoughts on “llamps, trons i aigua, però ben posats

  1. Bones… primer de tot quina enveja que feu, un altre cop…. 🙂

    Després… resposta a la pregunta 16:

    El primer que podem pensar és perquè el mar es blau (o perquè qualsevol cosa és del color que és)? Perquè l’aigua absorbeix més la llum dels altres colors i reflexa la blava (en paraules més tècniques està explicat aquí: http://blog.engeneral.net/pensamientos/rayadas-y-variedades/%C2%BFpor-que-el-mar-es-azul)

    Perquè el to de blau varia? Hi influeix la profunditat de l’aigua (i per tant el tipus de fons si la zona no és molt profunda), les partícules es suspensió (si està remogut i hi ha sorra o no), la salinitat (semblant a anterior) i el color del cel o, millor dit, la llum ambiental i l’angle d’incidència (si hi ha més o menys llum, d’un tipus o un altre, es reflexa diferent).
    Aquí explica algunes d’aquestes coses: http://www.muyinteresante.es/ipor-que-las-aguas-del-caribe-son-de-color-turquesa i aquí algunes altres http://yaestaellistoquetodolosabe.lacoctelera.net/post/2009/01/29/por-el-mar-cambia-color

  2. wALA, dents llargues! El color del mar pot ser que depengui del color de la sorra, profunditat, grau de partícules en suspensió?

  3. 17- No es veu molt be la foto… quina profunditat te? Jo diria que es una mena de cabana. Et protegeix de la tramuntana i si li poses un sostre de branques i palla et protejeix de la pluja.

    Pero si es molt profund deu ser per recollir l’aigua de pluja o algo aixi.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *