Categories:

el superpoder de saber l’hora que és

ahir vam arribar on time, i hem pogut dormir les nostres 6 horetes 🙂

el sr. de l’hotel de Keflavik ja ens estava esperant a l’aeroport amb un cartellet amb el nom del Francesc. i amb un cohet al cul, en 15 minuts ja erem a l’hotel a punt de ficar-nos al llit. l’hotel aquest és una antiga base militar, i aquests encara són els mobles que tenia. ben còmodes els llits.

DSCF0731

a l’esmorzar, hem descobert un producte que sembla que només mengen a Islàndia i pocs llocs més: skyr. com que avui no tenim internet a l’habitació, no puc saber exactament què és. a veure si algun dia d’aquests m’ho miro. però és com un iogurt, però amb un punt més agre que àcid.

ens han portat el cotxe una mica tard. d’aquí deduim que els islandesos no són puntuals. seguirem observant.

primer hotspot del dia: Seljalandsfoss. he deduït que tot el què acaba amb foss vol dir cascada.

IMG_9814

aquesta m’ha agradat perquè hi pots interaccionar, amb la cascada… vaia, que en comptes de només mirar-la, pots anar al darrere i fins i tot hi ha un camí que la rodeja. distret.

IMG_9815

per cert, com a bon hotspot que és, té lavabos: nets i amb calefactor!

IMG_9816 IMG_9824

a lo lluny hem vist que hi havia uns xorros d’aigua que sortien cap amunt i ens hem acostat per acabar vient això:

IMG_9831

unes mangures foradades…

IMG_9837

després cap a Seljavellir, el meu lloc preferit del dia. és una piscina artificial, però que està plena d’aigües termals. per arribar-hi s’ha de caminar una mica per sorra volcànica, negra i atravessar tot de rius… un gran invent el goretex…

IMG_9842

fins al fons de la vall.

IMG_9844 IMG_9845

ohhhh…

IMG_9850

té un toc retro l’edifici. he de mirar de quan és, però crec que no és que tingui un toc retro, és que ho és de veritat.

IMG_9862

l’aigua estava calenta. mireu el fum que surt de l’aigua. fora potser estàvem a uns 13 graus.

IMG_9869

banyar-se en aigua calenta entre muntanyes té la seva gràcia.

IMG_9873

el terra de la piscina estava ple de sorra volcànica de l’última erupció.

IMG_9877

i aquests eren els vestidors. un per homes i un per dones. aquesta vermella és la motxilla nova del Francesc. i si que vam trobar tovalloles tipus baieta però grans al decathlon.

IMG_9884

següent hotspot: Skógafoss. també té WC en el museu. s’han de pagar, mig euro o 100 FSK. és un trust based bussines.

la veritat, trobar catarates tan monumentals però al peu de carretera, es fa estrany. fa que no semblin tan espectaculars. aquesta ho era, però no he pogut fer la foto d’aprop perquè et quedaves empapat, cosa que a la càmara no li senta bé.

IMG_9896

i finalment al far de Dyrhólaey. és un promomtorio que per una banda pots veure la platja de Reynisfjara de sorra negra.

IMG_9936

el sr. far.

IMG_9902

hi ha un geocaché, es diu com el far. posaria el link, però mentre escric no tinc internet…

IMG_9908 IMG_9913 IMG_9914 IMG_9918

l’arc de Dyrhólaey, que és bastant famós.

IMG_9919

el primer glaciar que veiem. he de mirar el nom.

IMG_9934

hi veieu una cara? aqui la il·luminació començava a fer-se interessant.

IMG_9938

aquí eren les 19 de la tarda, encara quedaven 2 hores perquè es pongués el sol.

IMG_9944

i això és el què es podia veure des de l’altra banda del promontorio.

IMG_9955 IMG_9960

he aconseguit algunes fotos mirables 🙂

IMG_9964

i el nostre 4×4. ens havien de donar un Suzuki Jimmy, però ens han fet un free update… i és enorme. espero no acostumar-m’hi massa que com m’agradi, necessitaré un cotxe gran 🙂

IMG_9969

hem sopat a Vík en un restaurant en el mateix edifici on hi ha la informació turística. normal pels nòstres estàndards d’avui, però crec que en uns dies el recordarem amb nostàlgia… espero equivocar-me. aquí també hi ha la sopa del dia com a Escòcia. avui: xampinyons i gambes! sembla com si m’haguessin estat esperant a mi! jeje 🙂

i 70 km més fins a Kirkjubaejarklaustur, no, no m’he equivocat, és el nom del poble on avui dormim. jo encara no he estat capaç de pronunciar-lo ni una sola vegada…

3 thoughts on “el superpoder de saber l’hora que és

  1. hola! per fi m’apareix una cosa del viatge al blog! he començat a treballar i en arribar a casa per dinar, ho miro i si! ja hi havia blog! Tot sembla molt maco i molt desert, i la cascada m’ha agradat molt. També la piscina calenta però penso que en sortir deu fer fred oi? I per cert, que vol dir una tovallola tipus baieta gran?. A la foto del far si que hi veig una cara, quines coses fa la llum! Per cert, parlant d’una altra cosa, aquest matí m’han portat al despatx -de part de la Maria- dos CD amb les fotos de la festa i a més dues fotografies en paper: una de vosaltres dos, l’Albert i la Laia d’abans de començar la festa, i una altra meva amb les amigues de l’escola i el marit de la Jose.
    I ara me’n vaig a dormir una mica que a la tarda tinc molta visita per rebre. Petons i 10

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *