Categories:

a land of fire and ice

uala! ahir, 37 visites 🙂 i sense mail de recordatori!

contesto els comentaris d’ahir: Ada, què vol dir que has reconegut alguna de les excursions? d’amics vostres que hi havien anat?

el trasto que no sabia què era (foto), una menjadora d’ocells, però trencada. la part de sota s’hi assembla si 🙂 gràcies Joan!

avui, excursió de 8 km pel parc natural d’Skaftafell. veieu el glaciar a la dreta del mapa? després he fet fotos.

el riu.

IMG_0168

l’aigua estava molt freda, tot i no ser aigua de glaciar.

IMG_0171

és lo què té viatjar i que et sobri temps per anar fent fotos a les coses 🙂

IMG_0181

durant l’excursió, et trobes la cascada d’Svartifoss.

IMG_0195

la de les columnes de basalto. la veritat és que les columnes aquestes són curioses, i dónen una sensació extranya un cop allà. però és una atracció turística.

IMG_0205

un altre cop el sandur.

IMG_0208

hem vist un vídeo de com es forma això. i no és per sedimentació com passa en el delta de l’ebre sinó que de tant en tant, hi ha una inundació. de fet, la més gran de totes va ser el 1996, que es va emportar tots els ponts de la carretera principal. va ser tan bèstia perquè va erupcionar el volcà que sobre tenia un glaciar, i clar, és el què passa quan poses a bullir tonelades de gel, que explota, jeje.

IMG_0209

i aquest és el resultat, 40 km de costa de sorra i aigua, tot pla, sense poder edificar res de res.

IMG_0211

el glaciar.

IMG_0218

encara era l’excursió això.

IMG_0222 IMG_0225 IMG_0228

i a dinar amb el glaciar de fondo.

IMG_0230

soup of the day, calenteta. la meva vegetal i la del Francesc de carn. la meva es podia mastegar. no sé què li posen a aquestes sopes per fer-les tan denses…

IMG_0231

la N1 que dóna la volta a tota la illa, la carretera principal, és d’1 carril, però està molt bé. les carreteres secundàries i terciàries que surten, et pots trobar amb qualsevol cosa. jo estic més segura amb un 4×4, més que per la tracció, per lo alts que són. hi ha molts camins de terra amb tot de forats i a vegades uns bassals d’aigua que si t’hi posessis de peus, l’aigua t’arribaria fins a passats els genolls.

IMG_0232

les diferents textures del terra del sandur. la sorra que semblaria tova, però no. és dura.

IMG_0239

i la grava, pedretes volcàniques.

IMG_0240 IMG_0242

al Francesc això del sandur li crida. de fet, hem tornat enrere 10 km per tornar-lo a veure i a tocar-lo.

IMG_0244

una altra llacuna glaciar, Fjallsárlón. de cop i volta ha aparegut tota aquesta gent a les nostres esquenes, però s’estan 1 minut per fer la foto i se’n van.

IMG_0253

un altre cop gel… sort que avui feia sol. demà i demà passat han dit que plouria. molt.

IMG_0254

un gel en forma de gos.

IMG_0268

un tros de gel de glaciar il·luminat.

IMG_0271

imatge ‘lost’, tot destartalat. un dels ponts que va caure amb les inundacions del glaciar. n’han fet un més al costat del mar.

IMG_0275

la nostra cabana és la del cotxe. per la tarda hem estat preparant una mica la zona nord, que no l’havíem preparat encara.

IMG_0282

la nostra ‘modern family’: càmara canon i la que fa la foto fuji, macbook air, ipod, iphone, samsung, kindle, GPS Garmin i la nova adquisició d’última hora… l’ipad del Francesc. si si, heu sentit bé, del Francesc!

DSCF0749

un atac de creativitat del Francesc 🙂

IMG_0287

no hi ha aurores boreals…

7 thoughts on “a land of fire and ice

  1. ja torno a ser aquí, abans d’anar a treballar. Començo pel final: et vas comprar l’ipad? I ara continuo una mica més amb el paissatge. Els glaciars m’agraden però veig fotos que reflecteixen una gran desolació, deuen ser les arrasades per inundacions. D’altra banda, les cabanes m’agraden (ja les havia vist fotografiades a la propaganda) i semblen cases de nines; només cal comparar-les amb el cotxe! Bé, marxo que he de baixar la Selva i anar a treballar. 10

  2. No, he reconegut les fotos del llibre de excursions que vosa vaig cotillejar (un dia a la Boqueria, quan el Francesc les va comprar).

    Mmm, Islàndia és molt fotogènica…fa ganes d’anar aviat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *