Categories:

large magnetic storm is in progress

tot i que el llit feia metro 35 o menys, hem dormit prou bé 🙂 sort, perquè ens queden 2 nits més aquí a Husavik. aquí a Husavik la gent hi ve a veure balenes. nosaltres hi hem vingut a dormir, que per la zona del llac, una cabana ens costava com 200 euros.

Albert, abans de poder fer street photography, m’hauran de posar carrers a Islàndia! només veiem a turistes… a veure si a Reikiavik 🙂

Joan, vols tomes falses? aqui va una! és d’ahir. imagineu-vos quilòmetres i quilòmetres de carretera i el fred que feia fora… com sortiríeu a fer un pipi?

primera parada del dia d’avui, a Dimmuborgur. és una zona feta de lava, amb la peculiaritat que la lava no va sortir del volcà sinó de sota terra, que hi havia un llac de lava.

IMG_0361

i fa tot de formes extranyes, com aquesta església, kirkja, que li diuen.

IMG_0367

per cert, que estem guanyant als elementos, avui feia fred i vent, però hem guanyat: los elementos 1 – Francesc&Mireia 2.

IMG_0372 2011-09-09 13.29.19

el lloc no mata, és més el què és que el què es veu. el què està boníssim és el cafè. aquí et fan un latte ben bo. a Islàndia tenen la mania de tenir un termo amb cafè de cafetera, i a la majoria de llocs tenen aquest cafè. però aquí no. i a més, ho tenen tot molt ben cuidat.

seguent parada, Hverfjall, un volcà inactiu que se li pot resseguir la vora per dalt. deuen ser uns 4 km.

IMG_0377

el Francesc amb el modo vaig a fer un vídeo i amb el dit a fora, perquè el Samsung amb els guants posats no et detecta.

IMG_0380

jo amb el meu màxim d’abrigamenta. per ser jo m’estic portant molt bé amb aquest fred que fa!

2011-09-09 14.19.32

sembla un ou ferrat…

IMG_0382 IMG_0383

el hotspot del dia, almenys per nosaltres. són unes coves que es diuen Grjótagjá. l’aigua aquesta està a 50ºC, per tant no t’hi pots banyar. tot i que en els anys 70 la gent s’hi banyava perquè l’aigua estava més freda. pero, sembla que en els ultims anys la temperatura ha anat baixant… haurem d’anar seguint l’evolució de la temperatura per quan estigui a 42ºC tornar a Islàndia per banyar-s’hi.

IMG_0397

portem des d’ahir resseguint tot de cartells molt monos que posen: pizza. i avui finalment hi hem anat. i si, tenen pizza. i prou. res més.

2011-09-09 16.28.15

ja diuen que a Islàndia hi ha molts artistes… deu ser alguna cosa d’aquí, perquè al Francesc li està resorgint la vena artística 🙂

2011-09-09 16.49.16

Hervir. lloc de fumaroles que treuen fum amb olor a ou bullit i amb el terra de colors.

i caminets que no sabem on porten…

IMG_0402

hem seguit aquest camí, però hem hagut de tornar enrere, perquè els cartells tenien raó, relliscava molt i quines ganes de fer-se mal.

IMG_0414

el terra de colors… tal cual com a Yellowstone però en petit.

IMG_0417

i després de 2 dies, ha sortit el sol. sembla mentida però amb el fred que fa, ens hem alegrat un montón de que sortis.

IMG_0431

no és que escalfés molt, però potser si que pujava la temperatura un parell de graus. de 2ºC hem passat a 4ºC.

IMG_0432

i com a loca fent fotos, perquè quan surt el sol i sobretot si està així baix, dóna molt de joc.

IMG_0434

aquesta fumarola dóna molt de joc 🙂

IMG_0441 IMG_0443 2011-09-09 17.55.05

i una altra toma falsa. la veritat és que són més gracioses les tomes falses que els vídeos de veritat. així que… us poso només la toma falsa. per cert, el vídeo és perquè veieu el barro burbujeante, eh!

i ara, a esperar a veure una aurora, que estem en tormenta magnética i amb una alta possibilitat de veure aurores. però, tenim núvols… aix… a veure si podem veure l’aurora. està passant un fenòmen que no passa molt sovint, i nosaltres a tiro piedra del cercle polar. com no la veiem avui, l’aurora, no la veurem mai. el Francesc està molt neviós! si en veiem alguna, potser fem un post extra. sempre que em surtin les fotos i que aguanti aquest fred polar a les 12 de la nit…Captura de pantalla 2011-09-09 a las 23.48.19 mentre escrivia això he sentit el Francesc cridar que ja comença a veure’s l’aurora… són les 22 i ja es veu! vaig a preparar l’abric i els trastos per fer la foto 🙂

One thought on “large magnetic storm is in progress

  1. hola! primer escric aquí i després ho faré al post de les autores. És realment maco tot el que esteu veient i les fotografies estan molt bé. Fa gràcia veure com mengeu una pizza a Islàndia. És que els italians han fet arribar el seu menjar a tot arreu! Ah! Fracesc, molt artística i austera la foto de l’endoll i la cadira sobre el fons de la paret verda!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *